Mas Tu Vu jewels events small
Mas Tu Vu jewels Paris Hilton
Mas Tu Vu jewels events small
Mas Tu Vu jewels Paris Hilton

On tour…

Mas Tu Vu jewels participeert vaak in prestigieuze luxe- en lifestylebeurzen, sportevenementen en modeshows.

Ook via onze eigen exclusieve juwelenvoorstellingen kunt u onze nieuwste creaties en collecties ontdekken.

Graag verwelkomen we u elke werkdag of op afspraak in onze showroom en atelier te Antwerpen.

De traditie van de diamanten verlovingsring dateert uit 1477. Maria van Bourgondië kreeg toen een diamanten ring van aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk. De gewoonte om de ring aan de derde vinger van de linkerhand te dragen stamt uit de tijd van de oude Egyptenaren. Zij waren ervan overtuigd dat de ‘vena amoris’ (liefdesader) rechtstreeks van het hart naar het topje van de derde vinger van de linkerhand liep. Tot de 15de eeuw droegen alleen koningen diamanten als symbool van macht, moed en onoverwinnelijkheid.

In de loop der eeuwen verkreeg de diamant zijn unieke status als het liefdesgeschenk bij uitstek. Er werd zelfs beweerd dat Cupido’s pijlen een diamanten kop hadden waarvan de toverkracht ongeëvenaard was. Vanaf het allereerste begin werden diamanten geassocieerd met liefdesverhalen en legenden.

Het woord ‘diamant’ komt van het Griekse ‘adamas’. Dit betekent ‘onoverwinnelijk’, wat de eeuwigheid van de liefde suggereert. De Grieken geloofden dat het vuur in een diamant de weerspiegeling van de eeuwig brandende vlam der liefde was.